We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

3

by AEBSENCE

supported by
Anomander
Anomander thumbnail
Anomander Naturally blends Tool-like progressive metal with the atmosphere and lyrics inspired by Hungarian folk traditions. An outstanding album! Favorite track: Az Úristen egyszer....
madisnotdead
madisnotdead thumbnail
madisnotdead Az egyik legőszintébb, leghúsbavágóbb album. Remek riffek, dobtémák és nagyon emlékezetes szövegek. Favorite track: Az Úristen egyszer....
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      1,400 HUF  or more

     

1.
Úgy szeretnék halni, Mint a vén zarándok, Mint az ima, mint a Huszárkapitányok. Ledőlve ott helybe, Nagy kémény tövébe. Kezemet a porral Nyugalomba téve. Mint a büszke kévék, Elborulva sorba. Mint a délceg szálfa, Lehullva a porba. Hiába beszélek, Foganatja nincsen, Mert ezt a kis házat Elhagyta az Isten. Tüzet szítani jöttem, Parazsat sem látok. Ezen a rút tanyán, Csak rögöt találok. Úgy szeretnék halni, Mint a vén zarándok, Mint az ima, mint a Huszárkapitányok. Ledőlve ott helybe, Nagy kémény tövébe. Kezemet a porral Nyugalomba téve. Mint a büszke kévék, Elborulva sorba. Mint a délceg szálfa, Lehullva a porba. Hiába beszélek, Foganatja nincsen, Mert ezt a kis házat Elhagyta az Isten. Az Isten... az Isten... az Isten... az Isten... az Isten.
2.
Széles 04:37
Széles e barázda, sok kerék kijárta. Édes kétség akadálya. Ki lép által rajta? Melledet átrágta az időnek átka. Lehullott az út porába. Le ne taposs rája! Széles e barázda, sok kerék kijárta. Édes kétség akadálya. Ki lép által rajta? Melledet átrágta az időnek átka. Lehullott az út porába. Le ne taposs rája! Minek mész a templom felé, ha istened sincsen. Árva lelked hitehagyott, beleszakadt minden. Minek mész a templom felé, elhagyott az Isten. Szegény lelked hitehagyott, beleszakadt minden. Gondolj szárnyat! Mindjárt százat. Elkoptatni mindahányat. Fennen szállni és csodálni, Lenn a porban fürdő árnyad. Tárd ki szárnyad! Mind a százat. Elkoptatni, elhordani, Mind a sokat, mindahányat. Fennen szállni és csodálni, Lenn a porban, lenn a földön Hagyott árnyad... fagyott árnyad. Minek mész a templom felé, ha istened sincsen. Árva lelked hitehagyott, beleszakadt minden. Minek mész a templom felé, elhagyott az Isten. Szegény lelked hitehagyott, beleszakadt minden.
3.
Ne sírjatok! Ne sírjatok! Ne sírjatok, nem haltunk meg. Fújjuk még egy darabig. Kivirágos virradatig, vagy a világ végéig. Ne mondjátok, hogy az a jó, miben nincsen köszönet. Sose látott szép szavakat, bánatot és örömet, A nagy semmi rögös útján egy porszemet. A nagy semmi rögös útján egy porszemet. Apró bogár csak az élet, mit, bár derék, Ha nem vigyáz, úgy tapos el kocsikerék, Mint azt, amit... amit pornak teremtettek, A nagy semmi rögös útján egy porszemnek. A nagy semmi rögös útján egy porszemnek. Ne sírjatok! Ne sírjatok! Ne sírjatok! Ne sírjatok! Ne sírjatok, nem haltunk meg. Fújjuk még egy darabig. Kivirágos virradatig, vagy a világ végéig. Ne mondjátok, hogy az a jó, miben nincsen köszönet. Sose látott szép szavakat, bánatot és örömet.
4.
Nem én kiáltottam, csak az ég a mennydörgött, Vagy kénköves nyelven szólalt meg az Ördög. Olyan késnek éle vagyok, mit hiába fen Isten. Élet csorbít s közel-távol köszörűkő sincsen. Akár Isten, akár pokol, nekem aztán mindegy! Úgy szeretnék halni, s élni is tán mintegy... Olyan késnek éle vagyok, mit hiába fen Isten. Élet csorbít s közel-távol köszörűkő sincsen. Köszörűkő sincsen. Akár Isten, akár pokol, nekem aztán mindegy! Úgy szeretnék halni, s élni is tán mintegy... Akár Isten, akár pokol, nekem aztán mindegy! Úgy szeretnék halni, s élni is tán mintegy... Kőtorony ott messze, dacolva a széllel, Csatatér a réten, megöntözve vérrel. Nem akarták százak, mégis itten vagyok. Magam után dalt, kis ürességet hagyok.
5.
Szemedet a sötét soha nem tompítja. Szívedet a kétség még úgy se rondítja. Bokádat a lánc igen sanyargatja. Lelkedet a kétség igenes tiporja. Igenes tiporja, igenes tiporja, igenes tiporja... Kezeden a remegést nincs mi csillapítsa. Odabenn a nótát semmi sem halkítja. Válladon súlyt valami lehúzza. Házadat az ellen földig lerombolta. Földig lerombolta, földig lerombolta, földig lerombolta... Szemedet a sötét... Szívedet a kétség... Bokádat a lánc... Lelkedet a kétség. A nótátok mind húzzátok, az Istennek azt adjátok. Csituljatok végre! Itt a világvége! Csituljatok végre! Itt a világvége! A nótátok mind húzzátok, az Istennek azt adjátok. Csituljatok végre! Itt a világvége! Csituljatok végre! Itt a világvége!
6.
Nem haraggal jöttem, áldással, Égieknek tetsző imával, Fegyverektől nedves tenyérrel, Penésztől kéklő kenyérrel. Kenyeremet mostan megszegem. Fegyvereimet sutba teszem. Hiábavaló, hisz elmentél. Szürke őszre jött fekete tél. Fehér havas tél miért öltöztél feketébe? Hol van az a lány, kinek vágytam az ölébe? Még úgy emleget, mint a régvolt szeretője. Pedig hol van már? Sok hétre, sok esztendőre. Kalapomat messze hajítom. Bánatomat szélbe kurjantom. Merre tűnt el az a szép határ? Galambom vajon merre is jár? Fehér havas tél miért öltöztél feketébe? Hol van az a lány, kinek vágytam az ölébe? Még úgy emleget, mint a régvolt szeretője. Pedig hol van már? Sok hétre, sok esztendőre. Kalapomat elhajítom, kurjantom a szélbe, Hogy annak a barna lánynak voltam szeretője. Nem haraggal jöttem, áldással, Égieknek tetsző imával, Fegyverektől nedves tenyérrel, Penésztől kéklő kenyérrel. Fehér havas tél miért öltöztél feketébe? Hol van az a lány, kinek vágytam az ölébe? Még úgy emleget, mint a régvolt szeretője. Pedig hol van már? Sok hétre, sok esztendőre. Fehér havas tél... Hol van az a lány... Még úgy emleget... Pedig hol van már? Fehér havas tél... Hol van az a lány... Még úgy emleget... Pedig hol van már?
7.
Nékem minden drága kincsem, Mit lelnél idelenn, olyan régen elrejtettem. Vidd el innen minden kincsem! Irígy lelkek elöl egykor rejtekembe elvittem. Volt egy kis hely idebenn... nem voltál még idegen... Mikor rózsát szakasztottam, Édes vizet fakasztottam neked. Gyenge kovászt szalasztottam, Barna cipót dagasztottam neked. Ó neked... Nékem minden drága kincsem, Mit lelnél idelenn, olyan régen elrejtettem. Volt egy kis hely idebenn... nem voltál még idegen... Mikor rózsát szakasztottam, Édes vizet fakasztottam neked. Gyenge kovászt szalasztottam, Barna cipót dagasztottam neked. Vígy el innen... veszve minden... Verj meg engem... áldj meg engem... Vígy el innen... veszve minden... Vígy el innen... veszve minden... Verj meg engem... áldj meg engem... Vígy el innen... veszve minden.
8.
Az Úristen egyszer, ha csak ide nézne! Ahelyett, hogy unalmában eleméssze, Azt aki félrenéz, de nincs más bűne, Még ha amúgy bűntelennek, nem is tűnne. Túl széles az út, és sokan megyünk rajta. Fel se tűnik ha egy néha lemaradna. Vagy ha mégis, akkor elfordítjuk fejünk, S leszegett állunkkal tovább menetelünk. Nem marad csak üres folt, ott ahol a neved volt. Nem marad csak üres folt, ott ahol a neved volt. Nekem se volt mindig ilyen rossz a kedvem, Csak mióta majdnem belebetegedtem, Hogy odafönt nem mindig egyformán mérnek, Rövid létre halált fizetnek ki bérnek. Nem marad csak üres folt, ott ahol a neved volt. Nem marad csak üres folt, ott ahol a neved volt. Sírni, élni, nevetni, ölelni, szilajul szeretni, Játszani, s ha feléd nyújtja, kézen fogva vezetni. Sírni, élni, nevetni, ölelni, szilajul szeretni, Játszani, s ha feléd nyújtja, kézen fogva vezetni. Tegnap ő, Holnap én, Holnapután pedig te, Ezt a büdös nagy árat mindenki megfizette. Tegnap ő, Holnap én, Holnapután pedig te, Ezt a rohadt nagy árat mindenki megfizette. Tegnap ő, Holnap én, Holnapután pedig te, Ezt a büdös nagy árat mindenki megfizette. Tegnap ő, Holnap én, Holnapután pedig te, Ezt a büdös nagy árat mindenki meg... mindenki meg... fizette.

credits

released November 3, 2017

license

all rights reserved

tags

about

AEBSENCE Hungary

Budai Péter - ének
Perneczky András - gitár
Nedoluha György - basszusgitár
Karner Gábor - dob

contact / help

Contact AEBSENCE

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like AEBSENCE, you may also like: